top of page

Näin valmistaudut kuvaukseen

Moni varmasti kuvauksen varauksen jälkeen pohdiskelee, että kuinka kuvaukseen kannattaa varautua. Nyt jaan sulle vinkit mitä kannattaa miettiä ennen kuvausta, jotta kuvaukset sujuu mahdollisimman mukavasti ja sujuvasti.


  1. MIETI MILLAISIA KUVIA TAHDOT Kun sulla on idea siitä minkälaisia kuvia haluat, se helpottaa ja nopeuttaa kuvaustilannetta. Kun osaat kertoa millainen visio sulla on, se helpottaa kuvaajaa saamaan kiinni vähän teidän toiveista ja kuvauksessa pääsee hyvin vauhtiin. Mieti myös millaisessa lokaatiossa haluat kuvia. Voitte myös yhdessä kuvaajan kanssa ideoida kuvauslokaatioita. Muista kuitenkin, että jokaisella valokuvaajalla on oma tyylinsä ja vaikka toiveesi halutaan ottaa huomioon, et välttämättä tule saamaan juuri samanlaista kuvaa kuin olet omassa mielessäsi visioinut.

  2. ETSI INSPIRAATIOTA Edelliseen viitaten kaikista paras tilanne on, jos sulla on ylhäällä muutama inspiraatiokuva siitä millaista tyyliä kuvilta toivot tai millaisia asentoja tms haluaisit kokeilla. Käytän itsekin kuvaustilanteissa paljon kuvia apuna, niiden avulla on helppo näyttää minkälaista asettelua haluaisin kokeilla. Asentojen ja asettelujen selittäminen ja niiden ymmärtäminen voi olla joskus haastavaa, joten tässä kuvat tulevat apuun! Kuvista on todella helppo näyttää just esim. asennot ja niistä on myös paljon helpompi ne ymmärtää.

  3. PUKEUTUMINEN Tämä asia on hyvin asiakaskohtainen. Toiset haluavat, että kuvien visuaalisuus on mietitty yksityiskohtia myöden ja toisille tärkeintä on saada kuvat muistoksi. Mikäli kuulut ensimmäiseen porukkaan, kannattaa hieman pohtia sitä millaiset asut laitatte kuvaan. Kannattaa pohtia millaiseen kuvauslokaatioon ollaan menossa, millainen sää ja mistä värimaailmasta tykkäät. Mikäli kuviin tulee useampi henkilö, aina parempi jos asut sopivat toisiinsa värimaailmaltaan. Kaikista tärkeintä on kuitenkin, että tunnette olonne mukavaksi! Jos vaatteet ovat epämukavat, se yleensä heijastuu myös kuvattavan fiilikseen ja sitä myöten kuvaan. Joten pue vaatteet, joissa tunnet olosi mukavaksi ja itsevarmaksi!

  4. REKVISIITTA Mikäli haluat kuviin rekvisiittaa kannattaa keskustella valokuvaajan kanssa. Löytyykö kuvaajalta jotain rekvisiittaa vai hommaatko ne itse? Voitte yhdessä myös ideoida mitä rekvisiittaa kuviin sopisi.

  5. OLE OMA ITSESI Kuvaustilanne saattaa jännittää, mutta sitä ei kannata pelätä. Kuvaaja auttaa sinua löytämään hyvät asennot. Mitä rennompi pystyt olemaan, sitä rennompia myös kuvista tulee! Jos tuntuu, että jännittää, voit ottaa mukaan vaikka omaa lemppari musiikkiasi, jos se rentouttaa. Asentojen testaaminen peilin edessä ennakkoon saattaa myös tuoda itsevarmuutta ja rentoutta.

Muista iloinen fiilis ja nauti tähtihetkestäsi!
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page