top of page

Tarinani valokuvaajana

Matkani valokuvaajana on alkanut on jo ihan pikkutyttönä. Olen ollut ehkä jotain viiden vanha, kun olen ensimmäisen kerran kiinnostunut isäni valokuvakamerasta. Joskus ehkä 12-vuotiaana lainasin usein isältä kameraa ja kuvailin ties mitä milloinkin. Seiskaluokalla iskä osti mulle ensimmäisen ikioman kameran Nikon Coolpixin ja vitsi miten onnessani olin siitä! Valokuvauslahjoja ei tuohon aikaan vielä ollut yhtään, mutta innostusta ei puuttunut. Kuvailin ties mitä, tippuneita lehtiä, kuutamoa, hedelmiä ja kaikkea mitä eteen sattui.

Yläasteella aloitin kirjoittamaan blogia, joka oli yksi tärkeimmistä harrastuksistani yli 10 vuotta. Valokuvaus oli tietenkin todella iso osa sitä. Sen avulla kehityin myös valokuvaajana. Jossain vaiheessa blogimatkaa alettiin ystäväni kanssa kuvailemaan myös asukuvia. Sen myötä alkoi herätä kiinnostus henkilökuvaamista varten. Alettiin kuvailemaan ystäväni kanssa toisistamme potretteja milloin missäkin toinen toistaan kauniimmissa lokaatioissa; auringonkukkapelloilla, omenapuiden joukossa, alppiruusupuistossa sun muissa. Kuvat lisättiin blogiin sekä tässä vaiheessa oli Instagram myös mukana. Instagram alkoi kiinnostaa yhä enemmän alustana ja sen myötä valokuvausharrastus säilyi vaikka blogi-innostus alkoikin hiipumaan.

Pikkuhiljaa aloin huomaamaan, että ehkäpä mulla voisi olla lahjoja henkilökuvaukseen. Vuonna 2019 aloitin tutustumaan tfcd-kuvausten konseptiin ja käytiin muutamien tyyppien kanssa kuvailemassa ja pääsin harjoittelemaan lisää henkilökuvausta. Kesällä 2020 ryhdyin kevytyrittäjäksi.


Kun katselen joitain yli 10 vuotta vanhoja kuvia, huomaan sen että kyllä tässä matkalla kehitystä on tapahtunut. :D Silti tämä on sellainen elämän mittainen matka. Valokuvauksessa kehittyy jatkuvasti ja siitä voi aina oppia jotain uutta. Aloitin viime viikolla media-alan opinnot ja en malta odottaa mitä uutta valokuvauksesta opin sen myötä! Sellainen on mun matkani valokuvaajana tähän päivään. Katsotaan mihin tämä intohimo valokuvaukseen minut vielä vie!

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page