top of page

Vinkit valmistujaiskuvaukseen valmistautumiseen

Juhlitko valmistumistasi tänä keväänä ja haluat juhlapäivästäsi valokuvia muistoksi, mutta et tiedä kuinka kuvaukseen kannattaisi valmistautua? Jaan sulle nyt muutaman vinkin, joiden avulla kuvauksesta tulee mukavampi, rennompi & onnistuneempi kokonaisuus!


Ylioppilaskuvaus Jyväskylä, valmistujaiskuvaus Jyväskylä

1. Valokuvaajan valinta

Kaikki alkaa siitä valokuvaajan valinnasta. Etsi sellainen valokuvaaja, jonka tyyli miellyttää sinua! Jokaisella valokuvaajalla on omanlaisensa tyyli kuvata, joten valitse valokuvaaja, jonka tyyli miellyttää sinua. Näin saat myös kuvia, jotka ovat enemmän sinun tyylisiäsi! Valokuvaajaan kannattaa myös hieman tutustua etukäteen, jolloin kuvaustilanteesta tulee rennompi, kun tiedät vähän minkälainen tyyppi siellä kameran takana on. Halutessasi voit kysyä onnistuisiko esimerkiksi kuvauspalaveri, jossa voitte pallotella ideoita ja ajatuksia ja pääsette myös tutustumaan hieman toisiinne!


2. Kuvauksen ajankohta

Monelle on varmasti juurtunut ajatus siitä, että valmistujaiskuvat otetaan valmistujaispäivänä. Ja sekin on täysin ok! Mutta yksi ajatus, jota kannattaa edes hieman pohtia, on se, että mitä jos kuvat otettaisiinkin muuna kuin virallisena juhlapäivänä? Tällöin ainakaan aikataulu ei stressaisi ja kuvissa saattaisi olla hieman rennompi tunnelma. Jos kuvaus toteutettaisiin jonain muuna päivänä, olisi mahdollisuus pitää kuvaushetki esimerkiksi golden hourin tai auringonlaskun aikaan, tai esimerkiksi jossain lokaatiossa, johon ei juhlapäivänä ehtisi. Hyviä vaihtoehtoja kuvauspäivälle olisi esimerkiksi koemeikki tai -kampaus päivät, jolloin ei itse tarvitse laittautua niin paljoa!


3. Lokaatio

Kannattaa etukäteen miettiä, että minkälaisessa paikassa haluaisit kuvasi? Luonnossa vai urbaanissa miljöössä? Valokuvaajalla on varmasti ideoita kuvauspaikaksi, mutta kannattaa itsekin miettiä ja ehdottaa, mikäli tiedät jonkun kauniin paikan!


4. Rekvisiitta

Haluaisitko kuviin jotain rekvisiittaa? Kannattaa hieman etukäteen ideoida minkätyylisiä kuvia haluat ja hankkia kuviin tarvittavat rekvisiitat.


Klassinen rekvisiitta valmistujaiskuviin on tietysti kukat ja mahdollinen lakki. Ruusu on erittäin klassinen kukka valmistujaiskuvissa, mutta kuviin sopii myös joku muu kukka, josta pidät!


Onko sinulla jotain muita ideoita? Haluatko valmistujaiskuviisi tuoda esiin uutta ammattiasi tai vaikka harrastustasi? Pallotelkaa ideoita yhdessä valokuvaajasi kanssa ja miettikää, mitä kaikkea rekvisiittaa kuvaukseen voisi tarvita!


5. Lakki

Mikäli sinulla on lakki ja haluat myös kuvia ilman lakkia, kannattaa se laittaa päähän vasta myöhemmin! Lakista saattaa usein jäädä painaumia, joten ne voidaan välttää ottamalla ensin kuvia ilman lakkia!


6. Rentoudu

Kuvausta ei tarvitse jännittää! Vaikka et olisi tottunut olemaan kuvissa, ei hätää, valokuvaaja auttaa kyllä kuvauksessa ja asennoissa ym. Kunhan olet oma itsesi niin se riittää! Mitä rennompi pystyt olemaan, sitä rennompi fiilis myös kuviin saadaan!


Toivottavasti sait näistä apua tulevaan kuvaukseesi!

Ihanaa tulevaa juhlapäivää & kuvaushetkeä!

Ylioppilaskuvaus Jyväskylä, valmistujaiskuvaus Jyväskylä

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page