1. Valitse valokuvaaja, jonka tyyli miellyttää


Vaikka budjetti on iso osa hääkuvaajan valintaa, on tämä kohta kuitenkin tärkein muistaa. Hääkuvaus on tärkeä investointi. Valokuvat ovat niitä, joiden avulla pääsette takaisin hääpäivän fiilikseen ja tunnelmiin kiinni.


Tutustukaa eri valokuvaajiin heidän portfolioiden ja mahdollisesti myös somekanavien avulla. Kuvaustyylejä on yhtä monta kuin on valokuvaajaa - jokaisella valokuvaajalla on erilainen tyyli ikuistaa hetkiä ja kuvia. Etsikää sellainen kuvaaja, jonka tyyli miellyttää juuri teitä, jotta saatte juhlapäivästänne juuri sellaisia kuvia, joita voitte hyvillä mielin ihailla vielä vuosienkin päästä.

2. Hääkuvaus on sijoitus muistoihin


Häät ovat iso rakkauden juhla, joka tulee usein aika kalliiksi ja jostain tekee mieli pihistää. On tärkeää miettiä mitkä asiat ovat hääjuhlassa tärkeitä juuri teille- mihin haluaa panostaa ja mistä pihistää. Valokuvat teidän tärkeimmästä päivästä jää teille muistoksi koko loppuelämäksi ja siksi siihen kannattaa panostaa.


Mikäli budjetti on rajallinen ja kuvien laatua tärkeämpää on se, että juhlista saa muistoksi kuvia, löytyy paljon myös aloittelijoita sekä harrastelijavalokuvaajia, jotka tulevat mielellään häihin kuvaamaan ja samalla harjoittelemaan sitä. Kaikki meistä on aloittanut jostain!


Kannattaa tehdä paljon hintavertailua ja verrata valokuvaajien tyyliä, taitoa, mitä kuvauspaketit sisältää. Jos mieleistä valmista pakettia ei meinaa löytyä, laita rohkeasti valokuvaajalle viestiä ja kysy muista mahdollisuuksista!

Hääpotretit

3. Tutustu valokuvaajaan


Laita rohkeasti valokuvaajalle viestiä ja kerro ideoistasi. Valokuvaajaan kannattaa tutustua ennakkoon - tutkailemalla portfoliota tai somekanavia sekä laittamalla viestiä. On varmasti helpottavaa tietää vähän ennakkoon, minkälainen tyyppi teidän hääpäivää on tulossa ikuistamaan! Hääkuvaaja kuitenkin kulkee teidän rinnalla teidän ikimuistoisena päivänä, joten on kiva saada hyvä fiilis tulevasta kuvaajastanne.


Yleensä hääkuvaajat järjestävät kuvauspalaverin ennen häitä, mikä on loistava tilaisuus päästä tutustumaan kuvaajaan. Mikäli haluat nähdä minkälainen tyyppi siellä ruudun toisella puolella on, ennenkuin varaatte hääkuvauksen - laita rohkeasti kuvaajalle viestiä! Mikäli aikataulut järjestyy, uskon että moni kuvaaja on valmis tapaamaan teidät myös ennakkoon!

4. Kuvaussopimus


Hääkuvaajat laativat usein kuvaussopimuksen, joka on kummankin osapuolen turva. Siinä useimmiten näkyy mitä kuvauspaketti sisältää, mitä muuta on sovittu sekä mitä oikeuksia kummallakin osapuolella on. Tätäkin voi pyytää nähtäväksi ennen hääkuvauksen varausta, mikäli jokin epäilyttää.

5. Testikuvaus/kihlakuvaus


Menittekö kihloihin ja häiden suunnittelu on alkamaisillaan? Ettekö ole vielä ottaneet kihlakuvia? Tässä on loistava tilaisuus tutustua erilaisiin valokuvaajiin ja mahdollisiin hääkuvaajiin. Varatkaa kihlajaiskuvaus valokuvaajalta, jonka tyyli miellyttää teitä. Mikäli ihastuitte kuviin (& kuvaajaan), saatoitte löytää hääkuvaajanne, mikäli hänellä on teidän tuleva hääpäivä vielä vapaana!Toivottavasti näistä vinkeistä on apua hääkuvaajan valintaan!

Hääpotretit
Hääpotretit
Hääkuvaus