Info

Kuvausten infopaketti

KUVAUKSEN VARAAMINEN
Voit varata kuvauksen lähettämällä minulle sähköpostia tai yhteydenottolomakkeen kautta.

KUVAUKSEN EHDOT
Kaikki kuvauksen varanneet sitoutuvat yleisiin kuvausehtoihin. Hääparien kanssa tehdään erillinen kuvaussopimus, jossa on lueteltu ehdot kuvaukselle ja ne saattavat poiketa yleisistä kuvausehdoista.

MITEN VALMISTAUTUA KUVAUKSEEN?
Suosittelen ennakkoon etsimään inspiraatiokuvia. Olet varmaankin valinnut minut kuvaajaksi kuvaustyylini perusteella, mutta yritän parhaani mukaan silti ottaa myös asiakkaan toiveet ja ideat huomioon. Inspiraatiokuvista saa hyvin ideaa siitä millaisia kuvia toivotte.

Vaatetus vaikuttaa kuvien fiilikseen, joten vaatetus kannattaa olla huoliteltu, mutta se saa olla rento. Neutraalit värit takaavat rauhalliset ja harmoniset kuvat. Esimerkiksi valkoinen, harmaa ja beige toimivat hyvin. Värejäkin saa olla, vaaleat sävyt auttavat säilyttämään kuvissa harmonian. Räikeät värit lisäävät kuviin rauhattomuuden tunnetta, mutta mikäli ne on ominta sua niin anna palaa! Tärkeintä on, että sulla on hyvä olla, koska hyvä olo näkyy myös kuvissa!

KUVAUKSEN PERUUTUS
Saavuthan kuvauksiin vain täysin terveenä! Peruutathan kuvauksen mahdollisimman ajoissa.

Myös kuvaajalla on oikeus peruutukseen, mutta vain erittäin hyvästä syystä. Sairastuminen, onnettomuus, hautajaiset tms. Tälläisessä tilanteessa katsomme yhdessä kuvauksen sekä tilanteen mukaan siirrämmekö kuvauksen vai autanko parhaani mukaan löytämään teille tosien valokuvaajan tilalleni.

KUVAUKSEN LOKAATIO
Kuvaajalla ei ole omaa studiota ainakaan toistaiseksi, joten kuvaus voidaan järjestää sääolosuhteiden puitteissa miljöössä tai teidän kotona. Studion vuokraaminen on mahdollista lisämaksusta, kuvaushintoihin ei sisälly studion vuokra.

Kuvat

KOEVEDOSGALLERIA
Potrettikuvauksista lähetän koevedosgallerian, josta saatte itse valita mieleiset kuvat editoitavaksi. Kuvia sisältyy kuvauspaketin mukainen määrä, mutta niitä voi valita enemmänkin lisähintaan 10€/kpl. Lähetän teille koevedosgallerian viimeistään 7vrk kuluttua kuvauksesta.

Koevedoskuvia ei saa itselle ladattavaksi, ne ovat vain käsiteltäväksi valittavien lopputuotteiden valintaa varten. Koevedoskuvia ei saa käyttää, eikä koevedoksista saa ottaa kuvakaappauksia!

VALMIIDEN KUVIEN TOIMITUS
Valmiit kuvat toimitan viimeistään 4 viikon kuluttua (ei koske hääkuvauksia) kuvauksesta, riippuen kuvauksen laajuudesta ja otettujen kuvien määrästä, mutta kuitenkin vasta, kun olen saanut teiltä maksun laskusta. Valmiit kuvat toimitetaan digitiedostoina, JPG-formaatissa.

Kuvat toimitetaan Pixieset-nettigalleriaan, josta kuvat saa ladattua albumista laadukkaina tiedostoina sekä tietokoneelle että puhelimelle.

KUVIEN SÄILYTYS
Kuvaaja säilyttää kuvia varmuuskopioituna 6kk ajan, jonka jälkeen kuvaajan säilytysvastuu poistuu.

KUVIEN KÄYTTÖ
Asiakkaalla on kuviin täysi käyttöoikeus. Kuvia saa jakaa somessa, mutta kuvaajan nimi tai Instagram-tili tulisi olla mainittuna kuvatekstissä. Kuvia ei saa käsitellä asiakkaan toimesta, sillä kuvien editointi on kuvien viimeistelyä ja se on osa kuvaajan kädenjälkeä.

Asiakas ei saa antaa tai myydä kuvia kolmannelle osapuolelle markkinointia tai julkaisua varten.

Kuvaaja säilyttää tekijänoikeudet ottamiinsa kuviin. Kuvaaja saa käyttää portfoliossaan, sosiaalisen median kanavissaan sekä markkinoinnissaan hyvän maun ja etiikan mukaisesti.

Mistä kuvaushinnat muodostuvat?

Kuvaajan hinnat koostuvat monesta asiasta, jota moni ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Kuvauspalkoista täytyy kustantaa koko yritystoiminta, koska se on yrityksen ainoa tulonlähde.

Kuvausmaksuista kustannetaan niin koko työaika aina palavereista, sähköpostitteluista, markkinoinnista ja kirjanpidosta itse kuvauksiin, kuvausmatkoihin sekä jälkieditointiin. Näistä tuloista maksetaan myös laitteisto (kamera, kameravarusteet, tietokone jne.), ohjelmistolisenssit (kuvankäsittely, kuvagalleria jne.), kotisivut, yrityksen pankkitilin maksut, verot, eläkemaksut ym, vakuutukset sekä kurssit ammattitaidon ylläpitämiseen.

Näiden kaikkien lisäksi tuloa pitäisi jäädä myös siihen itse elämiseen.

Miten maksu tapahtuu?

HINNAT
Kaikki hinnat sisältävät Alv 24%, kuvauksen, koevedosgallerian sekä valmiit käsitellyt kuvat.

MATKAKULUT
Kuvauspakettien hintoihin tulee lisäksi matkakulut, kun kuvauspäivän yhdensuuntainen matka ylittää 50km. Matkakulut maksetaan jokaisesta yhdensuuntaisesta matkasta, joka ylittää 50km ja näiden yhteenlaskettujen kilometrien mukaan.
Mikäli kuvaus on yli 150km päässä ja kuvaus kestää iltaan saakka, tulee matkakulut sisältämään myös korvauksen majoittumisesta.

MAKSAMINEN
Maksu tapahtuu laskulla sähköpostitse. Maksuaikaa on 14vrk ja valmiit kuvat lähetetään vasta, kun maksu laskusta on saapunut.

Mitä minun pitäisi tietää hääkuvauksesta?

Hääkuvausprosessi ei ole yhtään hankala ja minä autan teitä parhaani mukaan. Minulta löytyy valmis infopaketti hääpareille, laita minulle viestiä jos haluat sen itsellesi! Siinä kerron mm. hääkuvausprosessista, jaan vinkkejä onnistuneeseen päivään hääkuvaajan näkökulmasta, esittelen kuvauspaketit jne.